Keereweer Advocaten

Mediation: de kinderen aan het woord

Ze willen mediation en ze zijn het over alles eens. Alleen heeft moeder de laatste weken twijfels over of hun dochters (12 en 16) wel zo enthousiast zijn over de afgesproken zorgregeling. Vader heeft een drukke baan en een nieuwe vriendin, die (volgens moeder) veel aandacht van vader claimt. Daarom vinden de ouders een ruime weekendregeling voor vader wel oké.

Ik geef aan dat het wel vaker voorkomt dat ik met de kinderen praat. Kinderen - ook jongere kinderen - voelen zich vaak niet gehoord en daardoor gefrustreerd. Dat moeten we dan maar doen.

Ik praat met de meiden apart. Zowel de oudste als de jongste geven aan dat ze het fijn vinden dat ze eindelijk eens kwijt kunnen hoe zij het graag zien. Zij willen graag minder tijd bij hun moeder zijn en veel vaker bij hun vader. “Mama kan het vaak niet aan. En bovendien hebben we geen zin om te vaak heen en weer te moeten. We willen een ‘week op week af’-regeling. Bovendien is die nieuwe vriendin van vader hartstikke aardig en kunnen we goed met haar praten.”

Ik vraag of ik het aan hun ouders mag vertellen? Dat vinden ze prima. “Zeg er maar bij dat ze er niet over moeten zeuren”.

Hoewel moeder er tegenop ziet, wordt er toch een 50/50 co-ouderschapsregeling afgesproken. De meiden zijn blij, zeggen ze in hun bedankkaartje. De oudste gaat bijna studeren. Het gaat nog steeds prima, hoewel er een klein dipje was toen papa vertelde dat er een nieuw zusje werd verwacht. Maar zo’n kleintje is toch wel leuk en die sliep gelukkig snel de hele nacht door.

Contact opnemen